Project Description

Cabaretier Ruben Nicolai

Ruben Nicolai wordt op 8 mei 1975 geboren in Lanaken (België). Ruben verhuist later met de familie Nicolai naar Nederland, en woont dan in de hoofdstad Amsterdam.

Op Koninginnedag 2002 maken Ruben en zijn theatervriend Nathan Vecht van een oude winkel in het centrum van Amsterdam, het kleinste theater van de hoofdstad: 31 zit- en 4 staanplaatsen. Hier spelen zij 7 keer hun programma Uitverbaasd.

Een half jaar later winnen ze de jury- en publieksprijs op Camaretten met het programma. Ze maken een tour door het land met Uitverbaasd en komen daarna met hun eerste avondvullende theaterprogramma Integere Types.

Bij het grote publiek wordt Ruben Nicolai bekend als Lama. Dit populaire BNN-programma in 2004 begonnen, vanaf het begin doet hij dit samen met Arie Koomen, Tijl Beckand, Ruben van der Meer, Sara Kroos en met presentator Patrick Lodiers.

In het seizoen 2005/2006 trekken zij zelfs met een theatertour door Nederland. Sinds begin 2006 is Ruben niet alleen als Lama te zien bij BNN, maar ook als presentator van de gemene spelshow Rat van Fortuin en van Je Zal Het Maar Hebben, waarin hij optrekt met jongeren die een aandoening hebben waar je liever niet over praat.

Ook doet hij in seizoen 2006 mee aan Try Before You Die, het programma vol met dingen die je gedaan moet hebben voor je dood gaat.

Cabaretier Ruben Nicolai is te boeken tijdens evenementen bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

€ 6.000 - en meer

Ruben Nicolai Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Cabaretiers