Project Description

Cabaretier Peter Heerschop

Peter Heerschop is een Nederlands cabaretier, programmamaker, acteur en schrijver.

Peter Heerschop ging na het behalen van zijn vwo diploma op de Sint-Vituscollege naar de Acedemie voor Lichamelijke Opvoeding. Hier leerde hij Joep van Deudekom kennen, met wie hij erg goede vrienden werd. Viggo Waas zat twee klassen lager dan Peter en Joep. Eind jaren tachtig richtten zij een cabaretgroep op, NURH. NURH deed in 1987 geheel onvoorbereid aan de Cameretten mee en toch behaalde zij een plek in de finale.

Peter was te zien in televisieprogramma’s als Kopspijkers en Vrienden van Van Swieten. Aan beide programma’s heeft Peter bijdrage geleverd met het schrijven van deze programma’s.

Sinds 2002 verzorgt Peter Heerschop iedere vrijdagochtend een weekoverzicht genaamd Lieve Marianne. Dit doet hij in het radioprogramma Evers Staat Op, van Edwin Evers, op Radio 538. De naam van dit overzicht is gebaseerd op Marianne Timmer, de Nederlandse schaatsster. Dit onderdeel werd namelijk bedacht tijdens de Olympische Winterspelen van 2002 in Salt Lake City.

Met Hans Sibbel (Lebbis) maakte Peter in juni 2003 voor NET 5 het programma 127 wensen: op reis met… Het programma was een combinatie van een reisprogramma en een natuur-documentaire, afgewisseld met stukjes uit het theater, waar ze een publiek over hun avonturen vertelden. Hij speelde een leraar in de film Shouf Shouf Habibi! en de hoofdrol in de korte film Balbezit.
In 2006 maakte hij zijn theaterregiedebuut met het stuk Het Goede Lichaam, de opvolger van De Vagina Monologen, beide geschreven door Eve Ensler. In oktober 2007 verscheen het boek Lieve Marianne, een selectie van gebundelde columns waarmee Peter elke vrijdagmorgen bij Radio 538 de week uit en het weekend in luidt. Van dit boek is ook een luisterboek verschenen. In november 2008 is het tweede boek uit de reeks Lieve Marianne verschenen. In oktober 2009 verscheen Lieve Marianne deel 3. De gehele reeks Lieve Marianne wordt uitgegeven door FC Klap.
In 2008 en 2009 presenteerde Peter Heerschop samen met Viggo Waas het Gala van de Nederlandse film, waarin de Gouden Kalveren werden uitgereikt. Vanaf medio 2009 was hij actief als teamcaptain bij het quizprogramma Ik hou van Holland bij RTL 4, als opvolger van Beau van Erven Dorens. Omdat hij zijn teamcaptainschap niet kon combineren met zijn theaterwerk stopte hij hier in 2011 mee. Zijn opvolger werd Guus Meeuwis. Met Viggo Waas maakte Heerschop ook de online videoserie ‘de Voetbalkantine’ voor de website www.voetbal.nl, waarbij de amateurvoetbalclubs op ludieke wijze werden gevolgd.

Peter Heerschop is te boeken als cabaretier tijdens u evenement bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Peter Heerschop Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Cabaretiers