Project Description

Cabaretier Kasper van Kooten

Kasper van Kooten is geboren in Zuidoostbeemster op 17 december 1971. Kasper van Kooten is een Nederlands acteur en cabaretier. Daarnaast is hij onder meer drummer, zanger, songwriter, componist, arrangeur, auteur en presentator. Hij is vooral bekend van de televisieseries All Stars, Toscane en De co-assistent.

Van Kooten studeerde in 1993 af aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam.

Naast film- en televisiewerk is Kasper van Kooten te horen in de nasynchronisaties van de kinderfilms De Weg naar El Dorado, Stuart Little 2 ( als Stuart Little) en Monsters en co. In de Jetix-animatieserie Super Robot Monkey Team Hyperforce Go! deed hij de stem van de Surinaamse rode robot-aap Sprx-77. Verder was hij drummer bij Acda en De Munnik van 1998 tot februari 2001). Kasper van Kooten speelde ook een rol in het toneelstuk van Paul Haenen, Ontkoppelde Hitte ( 1998).

In 2003 volgde zijn solo- theatherprogramma Lijfspreuk. In oktober 2005 ging zijn tweede programma Geestdrift in premère, Het liedjesprogramma Zangzaad met Van Kootens band ging in 2007 in première, waarna in 2008 Van Kootens derde soloprogramma Veelvraat verscheen. In 2010 ging een nieuw liedjesprogramma van start, genaamd 3kw4rt(‘Driekwart’) van start. Datzelfde jaar kwam de gelijknamige CD uit. Een vierde soloprogramma getiteld Het Wonderlijke leven van Jackie Fontalel verscheen in 2012. Dit programma was gebaseerd op Van Kootens gelijknamige roman uit 2011 en werd genomineerd voor de Poelifinario. Het vijfde soloprogramma van Van Kooten, heet Karakters, ging in 2013 in première, dit is tevens gebaseerd op Kasper van Kooten zijn tweede roman.

Kasper van Kooten is te boeken als cabaretier tijdens u evenement bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Kasper van Kooten Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Cabaretiers