Project Description

Cabaretier Jeroen van Koningsbrugge

Jeroen Bernardus Jozef Nicolaas van Koningsbrugge is een Nederlands acteur, presentator, cabaretier en zanger. Jeroen is op 3 september 1973 in Roosendaal geboren. Jeroen was lid van de immens populaire improvisatiegroep De Lama’s. Samen met Dennis van de Ven maken zij het satirische televisieprogramma Neon Letters voor de AVRO. Jeroen van Koningsbrugge is ook teamcaptain bij het RTL 4-programma Ik Hou Van Holland. Ook is Jeroen van Koningsbrugge samen met Dennis van de Ven te zien in het nieuwe RTL 4-programma, ZaterdagavondJURK!. Van de Ven en Van Koningsbrugge vormen tevens het duo Jurk! In 2010 kwam hun debuut-cd Avondjurk uit.

Jeroen is ook de zanger van de rochband ZEUS. Met ZEUS maakte hij in 2005 het album Bad Signs en in 2007 het albul 07. Beide albums kregen goede kritieken en de band toerde vaker door Nederland en in de VS hadden zij ook kleine optredens.

Jeroen werd in 2007 vaste Lama. Dat kwam door het uitvallen van Jandino Asporaat en mede-lama Ad-Just Bouwman. In 2008 werd Jeroen van Koningsbrugge teamcaptain in het RTL 4-programma Ik Hou van Holland. Jeroen werd in april 2009 presentator van het NET 5-programma Tussen de Oren, samen met Katja Schuurman.

In januari 2013 begon de theatershow Glitterjurk en in februari kwam het gelijknamige album uit met de band Jurk!, deze band is gevormd door Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven.

Op vrijdag 19 april werd het Koningslied gepresenteerd, en hierin zingt Van Koningsbrugge mee. Van Koningsbrugge zal in 2013 in de film Hemel op aarde te zien zijn. Vanaf februari 2014 is Jeroen samen met Dennis van de Ven te zien in ZaterdagavondJURK!.

Jeroen van Koningsbrugge is te boeken als cabaretier tijdens u evenement bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

€ 6.000 - en meer

Jeroen van Koningsbrugge Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Cabaretiers