Project Description

Cabaretier Javier Guzman

Javier Guzman is geboren in Spanje op Las Palmas op 13 april 1977. Javier Guzman is een Spaans-Nederlands stand-upcomedian, cabaretier, acteur en stemacteur.

Javier Guzman is de zoon van een Spaanse vader en een Nederlandse moeder. Hij heeft een jongere broer, Emilio Guzman, die ook cabaretier/stand-upcomedian is. Javier emigreert op zijn zevende naar Nederland, Ouderkerk aan den Ijssel. Op zijn zestiende gaat Javier Guzman het huis uit en verhuist hij naar Rotterdam. Toen Javier werd aangenomen voor de kleinkunstacademkie verhuisde hij naar de Bijlmer in Amsterdam. Hier heeft Javier vijf jaar gewoond, om vervolgens weer te verhuizen naar het centrum van de hoofdstad.

Javier Guzman behaalde zijn havo-diploma aan het Comenius College. Voor dit diploma gaf Guzman, door zijn slechte band met zijn vader, toestemming om de achternaam van zijn moeder te laten plaatsen achter zijn voornaam. Javier probeerde een jaar vwo maar, dit bleek niets voor hem en hij werd het daaropvolgende jaar aangenomen aan de kleinkunstacademie in Amsterdam, waar hij in 2003 afstudeerde. Tijdens zijn schooltijd maakte hij twee korte cabaretvoorstellingen samen met Paul de Munnik. Verder schreef en speelde hij in ‘De Achtbaan’ van de AVRO, en werd hij genomineerd voor de ‘AVRO Belofte Prijs’. In diezelfde periode trad hij op als stand-upcomedian bij de Comedy Explosion en de Comedy Club in Amsterdam. In Londen won hij een ‘Open Mic Award’ in het Comedy Café, en in 2002 won Guzman zowel de jury- als de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival.

Javier toerde in 2009 en de eerste helft van 2010 met zijn vierde avondvullende voorstelling “Por Dios”, die in januari 2009 in première ging. Deze voorstelling is (nog) niet op DVD verschenen. Vanaf de tweede helft van 2010 toerde hij door het land met de try-out voor zijn vijfde programma, “Oorverdovend”. Hierin behandelde hij het thema ‘identiteit’ aan de hand van zijn persoonlijke geschiedenis en de vaderlandse historie. Vrijwel alle voorstellingen waren uitverkocht. In het najaar van 2011 ging de voorstelling in reprise. De voorstelling is in november 2012 opgenomen in het Luxor Theater en is op 24 augustus 2013 uitgezonden door de VARA op Nederland 1.

Sinds 2013 toert hij met de voorstelling “Delirium II” door het land, waarin hij afrekent met zijn cocaïne verslaving.

Javier Guzman is te boeken als cabaretier tijdens u evenement bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Javier Guzman Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Cabaretiers