Project Description

Cabaretier Dennis van de Ven

Dennis van de Ven is geboren in Weert op 28 februari 1973. Dennis van de Ven is een Nederlands regisseur, acteur, schrijver, zanger, televisiemaker en cabaretier.

Van de Ven werd geboren als zoon van een Limburgse snackbarhouder. Hij studeerde in 1996 af als toneelregisseur aan de Toneelacademie in Maastricht.

Op televisie is of was hij te zien in Kannibalen (2006, BNN), De Staat van Verwarring (2006, VPRO, onder meer als de “Verwarringsmonteur”, die absurde enquêtes afneemt bij voorbijgangers op straat), Nieuw Dier (2006, Talpa/RTL), Grenzeloos (2007, NOX), Draadstaal (2007, VPRO) en NeonLetters (2010, AVRO). Ook werkt hij achter de schermen (veelal voor of bij productiebedrijf CCCP), zo heeft hij in de redactie van De Wereld Draait Door gezeten. Bovendien vormt hij met Jeroen van Koningsbrugge het muzikale cabaretduo Jurk! (in 2001 verscheen de theatervoorstelling Bakermat; in 2010 kwam de debuut-cd Avondjurk uit). Ook schrijft Dennis columns voor SP!TS. In 2012 schreef en regisseerde Van de Ven de voorstelling Haantjes, naar het gelijknamige boek van Kluun.

Bij wijze van grap werd zijn naam gebruikt in tv-reclamespotjes van Citroën voor een personage dat werd vertolkt door Van Koningsbrugge.

Dennis van de Ven had een periode een relatie met actrice Susan Visser. Eind oktober 2011 gaf het stel aan uit elkaar te zijn.

In het voorjaar van 2014 is op BNN het programma ´Smeris` gestart. Hier speelt Dennis van de Ven een agent genaamd Willem. Na een incident wordt de smeris Theo (Jeroen van Koningsbrugge) geplaatst in het Hennepteam waar Willem de boel runt. Samen zoeken ze uit wie de mol is het politie team is. Misschien is het Theo of Willem zelf wel?

Dennis van de Ven is te boeken als cabaretier tijdens u evenement bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Dennis van de Ven Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Cabaretiers