Project Description

Cabaretier Arjen Lubach

Arjen Hendrik Lubach is geboren in Lutjegast op 22 oktober 1979. Arjen Lubach is een Nederlands schrijver, televisiepresentator en cabaretier.

Arjen Lubach treedt sinds 2001 op met zijn theatergezelschap Op Sterk Water. Hiermee stond hij op onder andere Lowlands, Hard Gelach, Laughing Matters en in theaters in Nederland en België. Andere bekende (ex) Op Sterk Water-spelers zijn, Roel van Velzen, Klaas van der Eerden en Daniel Koopmans.

Rond de zomer van 2009 speelde Arjen Lubach samen met cabaretier Tim Kamps op het reizende festival, De Parade, met de voorstelling het Monica da Silva Trio. In het theaterseizoen van 2011/2012 speelde zij hun gelijknamige, avondvullende voorstelling in theaters door Nederland en België. Tot en met 2013 stonden het Monica da Silva Trio op de Parade.

Sinds 2005 maakt Lubach samen met Edo Schoonbeek en Pieter Jouke de internetsite Buro Renkema, waarvan de items ook te zien waren bij Pauw & Witteman, Koppensnellers en De Wereld Draait Door. In juni 2007 dreigde ABN AMRO met stappen omdat er op internet een persiflage op het internet-bankieren van de ABN AMRO was verschenen. De bank trok zich terug toen Buro Renkema weigerde de flashvideo offline te halen. Arjen Lubach was begin 2007 te zien als jurylid bij Lama Gezocht, vanaf eind 2007 waren Arjen Lubach samen met Patrick Lodiers de presentatoren De nieuwste show voor BNN. Sinds september 2009 verzorgt Lubach samen met Edo Schoonbeek onder de naam MC T-Lex de “Rapservice” voor het AVRO-programma Koefnoe.

Voor de NTR en IJswater Films schreef Arjen de scenario’s “De Goudfazant” en “Midzomernacht”. De laatste ging in 2011 in premiere op het Nederlands Film Festival en draaide daarna nog op filmfestivals in Uruguay, Brive en Leeuwarden en werd op 2 december 2011 op Nederland 2 uitgezonden. In 2012 schreef Arjen voor Talent United Films het scenario voor de televisiefilm “Honderden Brommers.”

Op 31 augustus 2012 won hij de finale van het tv-programma De Slimste Mens tegen Mark Huizinga en Jan Rot.

Vanaf het 13e seizoen van Wie is de Mol? presenteert Lubach het programma MolTalk op Radio 1 en op het tweede scherm, waarin hij vooruitblikt en terugkijkt naar de aflevering van die dag.

In 2013 start Arjen samen met Paulien Cornelisse een maandelijkse taalrubriek voor De Wereld Draait Door.

Arjen Lubach is te boeken als cabaretier tijdens u evenement bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Arjen Lubach Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Cabaretiers