Project Description

Spreker Bryan Roy

Bryan Eduard Steven Roy, beter bekend als Bryan Roy, geboren op 12 februari 1970 in Amsterdam, is een Nederlands voormalig voetballer en ex-international.

Bryan Roy, afkomstig van de Amsterdamse amateurclub Blauw-Wit te Nieuw-Sloten, Amsterdam-West. Bryan Roy maakte zijn debuut voor de Amsterdammers op 6 september 1987. In de thuiswedstrijd van Ajax tegen FC Twente, op zijn debuut, maakte Bryan Roy direct zijn eerste doelpunt voor Ajax.

Bryan Roy speelde tot en met 1993 bij AFC Ajax. Na zijn loopbaan bij Ajax, ging Roy verder bij het Italiaanse US Foggia. Roy verliet deze club in 1995. Toen kwam Nottingham Forest, daar speelde Bryan Roy ook twee seizoenen. Vanaf het seizoen in 1997 kwam Roy uit voor het Duitse, Herta BSC. Hier verbleef Roy 3 seizoenen. In 2000 keerde Bryan Roy weer terug naar de Eredivisie. Hij maakte zijn rentree in de Eredivisie bij NAC Breda. Roy heeft één seizoen gevoetbald bij NAC Breda.

Bryan Roy speelde ook in het nationale elftal. Hier in kwam hij 32 keer aan spelen toe, en in het Nederlands elftal maakte hij negen doelpunten. Roy is getrouwd met actrice en presentatrice Nada van Nie. Samen met Nada heeft Roy een dochter en een zoon.

Bryan Roy is te boeken als spreker tijdens evenementen bij Target Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Bryan Roy Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht sprekers