Project Description

Boris Titulaer

Boris Titulaer is geboren in Venlo op 3 oktober 1980. Boris wordt tegenwoordig ook wel Bo Saris genoemd. Boris is een Nederlandse zanger en de winnaar van het televisieprogramma Idols in het seizoen 2003/2004.

Titulaer was al jong met muziek bezig. Zijn vader was een bekend jazzmuzikant. Na zijn middelbare school (College Den Hulster) werd hij op zijn 17e toegelaten tot de voorbereidende klas van het conservatorium in Maastricht, maar hij maakt deze studie niet af. In plaats van zich bezig te houden met theorie van muziek, houdt Boris zich liever bezig met de praktijk.

In 2003 besloot Boris mee te doen aan Idols II, omdat hem dat een goed platform leek om zijn talent aan een groter publiek te presenteren. Op 1 mei 2004 won Boris in de finale van Maud Mulder. Kort daarna verscheen zijn eerste single When You Think Of Me, dat al platina werd voordat het singletje in de winkels ligt. Het nummer stond 3 weken op nummer 1 en ging 80.000 keer over de toonbank. Zijn tweede single M.S.G. was minder succesvol (nr. 12 in hitcharts). Zijn derde single Cordelia flopt. De drie singles zijn allemaal afkomstig van het debuutalbum Rely on me, dat binnen een maand de gouden status bereikte.

In juli 2006 verscheen zijn single Within My Hands, vooruitlopend op zijn 2e album Holy Pleasure. Het album verscheen in oktober 2006 en kreeg positieve kritieken van serieuze muziekbladen als Oor en Jazz Nu. Het album bereikte positie 12 in de albumcharts. In december 2006 stond Boris 2 keer in het voorprogramma van Katie Melua in de Heineken Music Hall.

Onder zijn nieuwe artiestennaam Bo Saris werkte Boris in 2013 samen met Andre “Dre” Harris van het productieduo Dre & Vidal aan een nieuw album. De in augustus 2013 uitgebrachte single “The Addict” van Bo Saris werd in hetzelfde jaar opgevolgd door een EP die alleen op vinyl werd uitgebracht. In april 2014 het album “Gold” uitgebracht. Ter ondersteuning van dit album volgt er een Europese tour, met onder andere een optreden in een uitverkocht Paradiso in Amsterdam. 13 juli 2014 staat Bo Saris op het Port of Rotterdam North Sea Jazz festival.

Boris Titulaer is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Boris Titulaer Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht artiesten