Project Description

Ben Tiggelaar

Beno (Ben) Tiggelaar is geboren in Veendam op 1969. Ben Tiggelaar is een Nederlandse bedrijfskundige, schrijver van managementboeken en trainer. Hij wordt getypeerd als managementgoeroe.

Tiggelaar studeerde communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte onder meer als redacteur voor het tijdschrift Adformatie en als intern adviseur bij ABN AMRO. Sinds 1996 werkt hij als zelfstandig ondernemer. Hij publiceert en verzorgt trainingen over leiderschap, verandermanagement en gedrag. Tijdens zijn jaarlijkse seminar MBA in één dag vat Tiggelaar populaire managementtheorieën samen. In 2010 promoveerde hij in de economische wetenschappen en bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het proefschrift The Core of the Matter. Dit onderzoek betrof de haalbaarheid en effectiviteit van gedragsgerichte interventies in Nederlandse organisaties.

Tiggelaar gebruikt de ‘5/95’-benadering. Deze benadering gaat ervan uit dat bewust of gepland menselijk gedrag veel minder vaak optreedt dan onbewust of automatisch gedrag. De ‘5/95’-benadering neemt aan dat 95% van het menselijk gedrag onbewust of automatisch is. Verandermanagement zou volgens de theorie van Tiggelaar het effectiefst zijn als het zich richt op beïnvloeding van de onbewuste gedragscomponent.

Ben Tiggelaar is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Ben TiggelaarVrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers