Project Description

Barbara Straathof

Barbara Straathof werd op 25 maart 1975 geboren in Libanon (Beirut). Barbara was zes weken oud toen de Nederlandse familie Straathof haar adopteerde naar Nederland. Barbara Straathof is een Nederlandse zangeres.

Tijdens de jeugd van Barbara speelde muziek een erg grote rol in haar leven. Muziek was overal en haar jeugd stond ook in het teken van muziek, plezier, lachen en leven. Op haar 16e kreeg ze haar eerste gitaar en ging er een nieuwe wereld open voor Barbara Straathof.

In 1996 begon ze haar muzikale carrière als zangeres in de band Happy Hour, 11 man sterk . De muzikanten werden onderling hele goede vrienden en met 11 man sterk maakten ze 13 jaar lang, menig bruiloft, festival of bedrijfsfeest, tot een groot feest! Op werkgebied werd het verlangen om  intensiever met muziek en creativiteit bezig te zijn, ook sterker. Ze verliet de zorginstelling waar ze werkte en begon in 2000 als productieleider bij “Meta Sound Studios” in Amsterdam. Hier werden de Nederlandse versies van diverse films en series gemaakt. Dit bleek een goede stap te zijn! Omringd door een team van creatieve collega’s en acteurs en zangers, voelde ze zich als een vis in het water. De overstap naar televisie maakte ze in 2004. Er was weinig ruimte en tijd meer om zelf muziek te maken, aangezien een baan binnen televisie betekent dat daar vrijwel alle tijd en aandacht naar uitgaat! In 2005 stopte Barbara dan ook met haar band Happy Hour.
Barbara Straathof deed mee aan het programma The Voice Of Holland 2012, dit kwam doordat zij werd aangemoedigd door collega’s en vrienden. Ondanks dat Barbara weinig zong toen der tijd, overwoog ze het en deed toch mee. Na een ontzettend goede auditie, waarin alle juryleden zich omdraaiden, kreeg Barbara haar liefde voor muziek terug en werd zij één van de favorieten van de groep van Marco Borsato.
Barbara schopte het tot de halve finale van het derde seizoen van The Voice.

The Voice of Holland bleek het allermooiste podium ooit en zoals Wendy van Dijk haar influisterde vlak voor de auditie: “Als je een liefde en een passie, zo groot hebt? Dan is het onmogelijk om die liefde zomaar in de wilgen te hangen voor dingen die altijd minder belangrijk zijn dan die ene droom. Als je niet naar je hart luistert, dan zul je daar altijd spijt van krijgen”… En Barbara antwoordde, “dat is precies wat ik zou willen, iets meer en beter naar mijn hart luisteren”.

Barbara Straathof is te boeken als artiest tijdens evenementen bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Barbara Straathof Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Artiesten en DJS