Project Description

Babette van Veen

Babette van Veen is geboren in Utrecht op 30 april 1968. Babette van Veen is een Nederlands actrice en zangeres.

Babette van Veen werd geboren als dochter van de artiest Herman van Veen. Ze groeide op in Breukelen bij haar moeder en stiefvader. Na de middelbare school studeerde ze aan de Kleinkunstacademie in Antwerpen.

Van Veen is vooral bekend geworden met haar rol als Linda Dekker in Goede tijden, slechte tijden. Van Veen speelde de rol van 1 oktober 1990 tot 2 januari 1998. Na deze rol speelde Van Veen de rol van Annette van Dobbenburgh in Combat. Op 7 augustus 2005 werd bekendgemaakt dat Van Veen tijdelijk terug zou keren als Linda Dekker in Goede tijden, slechte tijden.

Eerder speelde Van Veen ook al de rol van Willeke in de Vlaamse soap Familie (VTM, 1995).

In het najaar van 2006 deed ze mee in Dancing on Ice, een coproductie van VTM en RTL 4. Ze lag er na de tweede aflevering uit, na de skate-off tegen John Williams.

In 2011 speelde Van Veen ook mee in Raveleijn als Sophie Woudenberg. In het najaar van 2012 kreeg Van Veen de rol van Inge Bakker in VRijland. Van Veen moest onverwacht stoppen na één seizoen, nadat de acteur die haar zoon speelde besloot te stoppen. Hierdoor was er geen inhoud meer voor haar rol.

Daarnaast maakte Van Veen samen met GTST-collega’s Guusje Nederhorst en Katja Schuurman deel uit van de meidenband Linda, Roos & Jessica. Hiermee zong ze de nummer 1-hit Ademnood (1995), gevolgd door nog een paar hits, zoals Alles of niets, Lange nacht, Druppels en 1999 X. Na drie jaar werd de groep alweer opgeheven.

In 2005 bracht Van Veen haar eerste soloalbum uit, getiteld: Winter. In 2009 verscheen het vervolg hierop, Vertrouwelijk

Babette van Veen is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Babette van Veen Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht artiesten