Project Description

Astrid Joosten

Astrid Maria Bernadette Joosten is beter bekend als Astrid Joosten, is geboren in Beverwijk op 22 maart 1958. Astrid Joosten is een Nederlands presentatrice, schrijfster en actrice.

Astrid Joosten studeerde Spaanse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie werkte ze als omroepster bij de VARA. Hierna volgde ook klein presentatiewerk: van onder meer weervrouw Bij Koos van Koos Postema tot cursussen van Teleac. In 1987 stapte Astrid Joosten over naar de TROS. Daar begon in 1988 haar eerste succes: Jongbloed en Joosten, samen met Jaap Jongbloed.

In 1990 werd Astrid door Marcel van Dam teruggehaald naar de VARA. Het programma In het Nieuws, met Paul Witteman, werd geen groot succes. Sinds 1991 presenteert Astrid Joosten de door VARA uitgezonden quiz Twee voor twaalf. Daarnaast presenteerde ze Anno Joosten (1995), De show van je leven (1996-2000), Oog in oog (2001), Dat zoeken we op (2004), Zestien miljoen rechters (2006) en Het hof van Joosten (2007). Dat laatste programma was een vernieuwde versie van Zestien Miljoen Rechters.

Astrid Joosten presenteert vanaf de zomer van 2009 het programma, Alles draait om Geld. In het tweede kwartaal van 2011 startte ze met het satirische consumentenprogramma Kanniewaarzijn. Astrid Joosten had ook een gastrol in Zie Ze Vliegen, hierin speelde zij Astrid Joosten, zichzelf.

In 2005 speelde Joosten een rol als zichzelf in de film Off Screen van regisseur Pieter Kuijpers.

Joosten is sinds 2003 ambassadeur van het Nationaal Epilepsie Fonds. Zij steunt het fonds met fondsenwervende en promotionele activiteiten. Inmiddels is zij ook gediplomeerd vinoloog.

Astrid Joosten is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Astrid Joosten Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers