Project Description

Presentator Art Rooijkakkers

Art Rooijakkers is geboren op 29 augustus 1976. Art is een Nederlands tv-presentator.

Art Rooijakkers behaalde zijn VWO diploma op het Augustinianum in Eindhoven. Nadat hij zijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam niet had afgerond, koos hij er voor om aan de Journalistieke Academie in Tilburg te studeren. Zijn tv-carrière begon bij actualiteitenrubriek NOVA waar hij als jongste verslaggever ooit werd aangenomen. Art Rooijakkers werkte ook bij de lokale Amsterdamse stadsomroep AT5. Hier ontving hij het ‘Gouden Tapeje’. Dit is een aanmoedigingsprijs voor jonge journalisten, uitgeloofd door het Genootschap der Hoofdredacteuren.

Art heeft een jaar in Spanje gewoond en gewerkt. Hierna ging hij aan de slag als reporter bij Expeditie Robinson. Na een tussenstap als verslaggever bij NPS-kunstprogramma, TV3, werd Art Rooijakkers gevraagd als presentator/eindredacteur van Peking Express.

Art heeft in de zomer van 2009 ook ‘De Zomer Draait Door’ gepresenteerd, dit was een zomerse variant op het programma De Wereld Draait Door. Dit deed Art samen met Waldemar Torenstra en Froukje Jansen.

Art Rooijakkers werd in 2011 de winnaar van het elfde seizoen van Wie is de Mol?. In dit zelfde jaar tekende Art een contract bij de AVRO om meerdere programma’s te presenteren. Zijn eerste programma voor de AVRO was Special Zooo Moslim op Nederland 3.

Vanaf september 2011 presenteert Art Rooijakkers samen met Gerard Ekdom het avonturenspel Fort Boyard. Art presenteert zelf het programma waar in hij de winnaar bleek te zijn, Wie is de Mol?, sinds januari 2012. Daar bij presenteert Art ook het nieuwe seizoen van Wie is de Mol Jr.?

De Gouden Televizier-Ring gaat in 2013 naar Art en zijn Wie is de Mol?. Daarnaast wordt hij genomineerd voor de Zilveren Televizier Ster-Man, samen met Jeroen van Koningsbrugge en de uiteindelijke winnaar, Johnny de Mol.

Art Rooijakkers is te boeken als presentator bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

€ 6.000 - en meer

Art Rooijakkers Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Dagvoorzitters