Project Description

Dagvoorzitter Ali B

Ali B heet voluit Ali Bouali en is op 16 oktober 1981 in Zaanstad geboren. Op tweejarige leeftijd verhuist hij naar Amsterdam. In Amsterdam-Oost en Amsterdam de Pijp maakt leert hij hiphop kennen.

Ali is een jongen die liever dagenlang op straat hangt, dan dat hij thuis computerspelletjes speelt.

Ali zwerft samen met zijn neef door de buurt en daarbij vermaakt hij zijn vrienden met verhalen en laat ze lachen met grappen. Ali gaat zich steeds meer verdiepen in hiphop, hij vindt de Nederlandse rapgroep, Osdorp Posse, wel erg goed en zo raakt hij bekend met de hiphop. Hij leert de teksten en de rhymes van de liedjes van Osdorp Posse, zo ontwikkelt Ali zijn nieuwe talent: Rappen.

Lange tijd heeft Ali andermans teksten nagerapt, maar dan begint Ali aan zijn eigen teksten en eigen nummers.  Na een tijdje andermans teksten te hebben nagerapt, begint Ali zijn eigen teksten te schrijven. De jongens uit de buurt zijn onder de indruk van de rapskills van Ali. Daardoor krijgt Ali zelfvertrouwen en raakt steeds meer gemotiveerd.

Op zijn veertiende verhuist hij met zijn moeder en zijn broer naar Almere. Daar geeft hij zijn eerste echte optreden voor maar liefst 400 mensen. Het publiek is enthousiast en Ali voelt dat dit het begin is van iets moois. Ali rapt onder de naam Ali B, wat een verwijzing is naar de manier waarop criminelen Marokkanen in het daglicht worden gezet. Ali B treedt dan overal en nergens op.

Zijn roem is snel stijgende, iedereen heeft het over ‘Die lijpe Mocro’ of ‘Ali Baba’, zoals Ali B ook wel wordt genoemd, met zijn drukke, humoristische en energieke optredens.

In 2002 wordt hij genomineerd voor de Grote Prijs van Nederland. Die nominatie heeft hij te danken aan het feit dat hij één van de weinigen in Nederland is die Hip Hop en komedie zo goed weet te combineren. Hij verliest de finale ternauwernood van zangeres Corey, maar zijn naam is gevestigd.

Ali B is te boeken als dagvoorzitter en spreker tijdens evenementen bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

€ 6.000 - en meer

Ali B Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Presentatoren