Project Description

Alain Clark

Alain Clark is geboren op 4 juni 1979 in Haarlem. Alain Clark is een Nederlands popmuzikant en producer. In het begin van zijn loopbaan waren zijn teksten Nederlandstalig. Tegenwoordig zingt Alain Clark in het Engels.

Alain Clark heeft drie jaar in de Verenigde Staten gewoond. Dit deed hij om de taal en het vak te leren. De zelfgeschreven nummers op zijn debuutplaat zijn in het Nederlands. In 2004 kwam Alain met zijn eerste album, Alain Clark, met daarop de hit Heerlijk.

Verder werkt Alain ook als producer, als producer werkte hij onder meer voor Ali B en produceerde hij het debuutalbum van Boris. Verder schreef hij het noveltynummer, Vakkenvuller, een Nederlandstalige bewerking van Eamons hit Fuck it (I don’t want you back). Vakkenvuller werd ingezonden door Simon en belandde in de Top 10 in de Nederlandse Top 40. In 2004 won Alain Clark een Zilveren Harp.

Alain Clark werkte in 2007 aan een Engelstalig album. Na twaalf weken behaalde het album de status Gouden Plaat. Volgens de website van Alain is het album inmiddels drie maal Platina, meer dan 180.000 verkocht. De eerste single, This ain’t gonna Work werd een top-3 hit en stond veertien weken in de top 40. De tweede single, Father and Friend, een duet met zijn vader Dane, was zelfs nog succesvoller. Dane Clark is een voormalig soulzanger van de band Dane and the Dukes of Soul. Na het grote succes van Father and Friend werd ook Blow Me Away nog een top 10-hit. Eind 2007 ontving Alain Clark een Mega Award.

Door het grote succes in Nederland, heeft Alain Clark ook geprobeerd in het buitenland door te breken. Als gevolg van een deal met Warner Music Uk Ltd. werd single Father and Friend in 2009 o.a. in het Verenigd Koninkrijk, Italië en Zwitserland uitgebracht. In Nederland ontving hij in 2009 een Edison Music Award voor de beste mannelijke artiest. In 2010 bracht Clark zijn tweede Engelstalige album Colorblind uit. Bij het verschijnen ervan bereikte de plaat al meteen de gouden status.

Alain Clark is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Alain Clark Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht artiesten