Vanaf vandaag heeft RTL 4 een nieuwe vrijdagavond programmering met twee nieuwe programma’s.

De nieuwe RTL 4-spelshow ‘Het Zijn Net Mensen’ neemt, vanaf vanavond 20.30 uur, zijn intrek in het leslokaal van de wetenschapper Charles Darwin. Ten midden van hoge kasten vol met vlinders, potten, kaarten en andere biologische attributen neemt presentator Paul de Leeuw de kijker mee naar de wonderlijke wereld van het dierenrijk.

Aan de hand van komische spelrondes die opvallende namen hebben als ‘Hoe Een Koe Een Haas Vangt’ en ‘Kop En Staart’ wordt de kennis van teamcaptains Richard Groenendijk en Marc-Marie Huijbregts getest. Beiden doen wekelijks, samen met één bekende Nederlander, hun uiterste best om zo goed mogelijk antwoord te geven op de meest opmerkelijke dierenvragen. Uiteraard doen de heren dit geheel op eigen wijze met de nodige creativiteit, humor en interactie. Kenner van het dierenrijk Arjan Postma geeft op zijn beurt elke week tekst en uitleg over de vragen én hun antwoorden. In de eerste aflevering neemt actrice Tjitske Reidinga plaats in het team van Marc-Marie en zanger Jamai bij Richard.

Daarna start om 21.30 uur ” Alles mag op vrijdag” met Gerard Joling en Gordon als teamcaptains en Jandino Asporaat als presentator.  Letterlijk en figuurlijk zet deze combinatie de boel op zijn kop.

Kortom een avond lachen, gieren, brullen.