Wilt u met een groep op een laagdrempelige manier aan de slag met muziek? Dat kan met diverse instrumenten, maar ook met zang of het schrijven van een eigen lied of rap. Alles staat in het teken van teambuilding.

De muziek workshop met muziek instrumenten wordt gegeven door begeleiders die dagelijks in de weer zijn met het muziek instrument. De docent zal de groep dusdanig begeleiden dat er een eenheid onstaat. Met een flinke dosis humor gaat u aan het einde van de workshop naar huis als een echte artiest.

Een van de meest gevraagde workshops is de didgeridoo workshop.

De didgeridoo is het oudste blaasinstrument op aarde. We kennen dit instrument uit de cultuur van de Aboriginals uit Australiƫ. Ritmes met diepe aardse oerklanken, zingende boventonen, en kreten uit het dierenrijk, maken de didgeridoo een mysterieus muziekinstrument. Ervaren spelers maken gebruik van de circulaire ademhalingstechniek, inademen en blazen tegelijkertijd zodat men de toon constant kunt houden.

Een workshop bestaat uit het luisteren naar de klanken uit de didgeridoo en het zelf leren bespelen. Je zult je verbazen hoe eenvoudig het is om de grondtoon te blazen en aparte geluiden te maken.

Tevens is het mogelijk om een zangworkshop van een bekende artiest te organiseren. Deze zal de groep o.a. gaan leren om te gaan met ademhaling tijdens de zang.

De verschillende muzikale workshops kunnen op diverse locaties in Nederland gegeven worden.