Gister was het zover Marco Borsato stond voor het eerst sinds de opening 2 jaar geleden in het Ziggo Dome. Marco kwam met zijn nieuwe tour “Duizend Spiegels”. Een show met veel hoogte punten.

Na het openingslied Het Beste Wat Ik Ooit Had belooft de man waar het die avond allemaal om draait een onvergetelijke show neer te zetten. “Het wordt een hele mooie avond”, spreekt Marco de menigte toe. “Niet alleen omdat ik dit mooie gebouw twee jaar geleden mocht openen, maar ook na de TIA die mij heeft getroffen. Ik voel me een gezegend mens.” Het publiek wordt wild als Trijntje Oosterhuis op het podium verschijnt om met Marco het lied Ik Zou Het Zo Weer Overdoen te zingen.

Een ander hoogtepunt is wanneer Marco zijn 11-jarige dochter Jada verwelkomt op het podium “Kijk maar goed rond schat. Je allereerste concert in Nederland!”, zegt Marco trots. Marco werpt meerdere liefdevolle blikken naar zijn dochter tijdens het duet. En het feit dat ze minutenlang elkaars hand vasthouden is aandoenlijk. Het publiek juicht en klapt voor Jada en wanneer het nummer voorbij is, lijkt Marco geëmotioneerd. “Daar moet ik toch even van slikken.”

Met rapper Ali B lukt het Marco ook de mannen in de Ziggo Dome los te krijgen. Twee vingers gaan massaal in de lucht. Tien vingers omhoog lijkt een lastigere opgave. De drankjes worden krampachtig vastgehouden. Maar alle fans doen mee, Ze zwaaien met hun armen in de lucht en de voetjes gaan vol overgave van de vloer.

De nummers Rood en Ik Leef Niet Meer Voor Jou worden door Marco’s fans uit volle borst meegezongen. “Donder nu maar op schat. Ik kom er niet meer tegen!” is misschien wel het hardst meegezongen zinnetje van de avond. Gevolgd door: “Nee! Ik leef niet meer voor jou!” De mensen zingen schaamteloos hard mee. Een luchtgitaaract van Marco ontbreekt tijdens dit nummer niet. Hij gaat los en het publiek geniet ervan met volle teugen.

“Onvergetelijk was deze avond. Dankjewel”, roept een dankbare Marco na het nummer Binnen. Het einde van de show wordt na een toegift van Ali B en Marco gekenmerkt door een minutenlang applaus. Deze avond in de Ziggo Dome bewijst maar weer hoe gek de fans zijn op hun Marco. En hij op hen.

Marco staat op 30 en 31 mei en 6 juni ook in de Ziggo Dome. Na een korte pauze hervat hij zijn Duizend Spiegels Tour op 20 september in Alkmaar.